Zin in een babbeltje over je teksten? Boek hier je koffieklets!

Vastgoed op social media: 6 instapklare tips

De hoge rentes maken de huizenmarkt er niet populairder op. En hoewel je daar als vastgoedmakelaar of -kantoor weinig aan kan doen, kan je er wel voor zorgen dat mensen die toch klaar zijn om hun (hopelijk niet zuurverdiende) centen in bakstenen te steken, of die hun bakstenen willen verkopen, eerst aan jou denken. En dat doe je zo!

 

Jij bent jouw merk. Hoewel dit principe klopt voor vele ondernemingen, is dat voor vastgoedmakelaars en ondernemingen die werken op lokaal terrein extra belangrijk. De concurrentie is enorm, daarom is het van belang om top of mind te worden in jouw omgeving. Sociale media zijn dan een goede plek om mee te beginnen. Ze verhogen de betrokkenheid, versterken je merk, zijn perfect voor het delen van verschillende soorten content, bieden advertentiemogelijkheden,… Noem maar op!

 

Welke kanalen gebruik ik?

Allemaal? Nee hoor. Je houdt rekening met je doelen en waar je ideale klanten uithangen. Op basis daarvan kies je zorgvuldig je kanalen uit. Facebook en Instagram zijn de meest relevante sociale kanalen, maar ook Snapchat en TikTok kunnen nuttig zijn als je een jonge generatie wil aanspreken. Dat wil je bijvoorbeeld als je koten of kamers verhuurt. Maar daarnaast is LinkedIn ook een relevant kanaal als je commercieel vastgoed verkoopt of verhuurt.

 

6 manieren om je op social media te onderscheiden met copy en content

 

Optimaliseer jouw profielen

De eerste stap is ervoor zorgen dat jouw social media profielen volledig zijn. Logisch? Zou je denken! Toch zijn er heel wat vastgoedmakelaars die dit in alle drukte en ijverigheid over het hoofd zien.

Zorg er steeds voor dat je je contactgegevens, adres en website vermeldt. Zo wordt de stap om je te contacteren meteen een beetje kleiner. We hebben het allemaal graag gemakkelijk, toch?

Ook met een duidelijke bio op Instagram kom je een heel eind. Dit is de ideale plek om o.a. deze dingen te vermelden:

  • je regio
  • welk soort vastgoed je aanbiedt
  • hoeveel jaar je actief bent
  • hoeveel huizen of appartementen je al verkocht dit jaar
  • hoeveel gelukkige kopers en verkopers je al mocht helpen
  • of je een gratis schattig aanbiedt

 

Gebruik keywords

Zoekwoorden zijn niet enkel interessant op je website en in blogs, maar ook op sociale media. Waar vroeger enkel hashtags ervoor zorgden dat je tevoorschijn kwam in de zoekresultaten, zijn deze zoekwoorden nu waar het om draait. Enkele soorten keywords die je kan gebruiken zijn:

  • de regio waar het pand gelegen is
  • soort pand: te renoveren, op te frissen, gerenoveerd, nieuwbouw, project, rijhuis, halfopen bebouwing, open bebouwing, luxevilla, starterswoning,…
  • soort interieur: strak, modern, landelijk, Scandinavisch, industrieel,…
  • elementen die eruit springen: zwembad, uitzicht, houten vloeren, garage,…

 

Schrijf over voordelen i.p.v. kenmerken

De kenmerken van een woning vermelden is uiteraard cruciaal. Iedereen wil weten hoeveel slaapkamers een appartement heeft of hoeveel een huis kost. Maar stop daar niet. Een woning kopen is ook (en misschien vooral) een emotionele keuze. Vergeet dat aspect niet en probeer te verwoorden hoe het voelt om hier te wonen en welk leven je er kan leiden. 

 

Zet goede beoordelingen in de kijker
Je bent een tijd nauw in contact geweest met je klanten, want je hebt kopers gevonden voor hun woning of hebt hen net hun droomhuis verkocht. De kans is groot dat zij jou ook het plezier van een goede beoordeling gunnen. Vraag na het sluiten van een contract of ze een review willen achterlaten op Facebook of Google (goed voor SEO). Nog beter? Bel hen op, laat hen vertellen over hun ervaring en schrijf er een blog over voor op je website (ook goed voor SEO 😉).

 

Deel content voor locals

Het publiek dat naar jouw website of sociale kanalen surft, woont zeer waarschijnlijk in dezelfde buurt of zoekt er een woning. Door te tonen dat jij óók een local bent, creëer je meteen een band en connectie. Enkele voorbeelden van content die je kan delen zijn:

  • Nieuws uit de buurt: speciale gebeurtenis, nieuwe winkels die openen,…
  • Evenementen uit de buurt: kermis, muziekevenementen, loopwedstrijden,…
  • Bedrijven en aanbevelingen uit de buurt: leuke koffiebar voor meetings, favoriete restaurant, je lievelingswinkel of go-to schoonheidsspecialist om te ontspannen na je werkdag,…
  • Lokale statistieken: gemiddelde vastgoedprijzen, verkooptijd, trends die je spot,…

 

Laat zien dat jij de expert bent

Jij bent goed in wat je doet. Dat weet jij, dat weet ik, maar daar is je ideale klant misschien nog niet zo zeker van. Deel op sociale media of in blogs (voor de langere teksten, nog meer expertstatus en om beter gevonden te worden op Google) dat jij the right (wo)man for the job bent! Zin in enkele onderwerpen voor blogs? Here we go:

  • Je eerste huis kopen: alle tips van A tot Z
  • X en X renoveerden hun smalle rijwoning: bekijk het resultaat
  • Hoe maak je je huis verkoopklaar?
  • Alles wat je moet weten over investeren in vastgoed
  • Hypotheekopties: vast, variabel en alles daartussen

 

Heb jij zin gekregen om je content en copy naar een hoger niveau te tillen, maar heb je zelf geen tijd (of goesting) om aan het schrijven te gaan? I got youOntdek mijn copywriting & content abonnementen voor o.a. blogs, social en nieuwsbrieven en gun jezelf meer online zichtbaarheid bij je doelgroep!

 

Deel deze blog