Zin in een babbeltje over je teksten? Boek hier je koffieklets!

Graag resultaat? Geef jouw boodschap dan een sterke call to action met deze tips

Het is zo vanzelfsprekend als extra kaas op eender welke pasta. Als je wil dat iemand iets doet zal die persoon dat sneller gaan doen als je effectief exact zégt wat te doen. Simpel. Maar daarom niet gemakkelijk. Toch zijn call to actions, na jouw headline, blog titel, openingszin of email subject wel het belangrijkste element in jouw teksten.

 

Waarom zijn call to actions belangrijk?

Als je jouw websiteteksten, e-mail of blog hebt geschreven denk je vast dat je heel duidelijk hebt gemaakt wat je wil dat de lezer doet. Dat lijkt hella obvious voor jou, maar dat is het niet voor de lezer. Die is daarom niet dom, die is gewoon super (snel) afgeleid.

 

Als je dus zo ver bent dat je de aandacht van jouw lezer hebt, je alle voordelen hebt opgenoemd die de lezer krijgt als hij verder klikt, dan rest er jou nog één ding. Je moet de lezer precies vertellen wat hij moet doen, hoe hij het moet doen en dat je wil dat hij het nu op dit moment doet.

 

Welke call to action moet ik gebruiken?

Een call to action, of CTA, is niet zomaar een leuk extraatje aan het eind van een artikel of op een webpagina. Je schrijft je tekst toch met een doel? Een CTA bepaal je dus best nog voor je een woord hebt geschreven.

 

Ik moet je vast niet vertellen dat intenties en doelen stellen voor jezelf en jouw business onlosmakelijk verbonden is met persoonlijke en professionele groei. Want als je eenmaal helder hebt wat je wil bereiken, dan geef je richting en meaning aan jouw acties en maak je onbewust keuzes die je naar die doelen brengen.

 

Hetzelfde geldt dus voor intenties en doelen bepalen tijdens het creëren van content. Door op voorhand helder te maken welke actie je wil dat de lezer onderneemt, ga je content schrijven met precies dat doel in je hoofd. En wanneer je weet wat je wil bereiken, is het eenmaal makkelijker om naadloos over te gaan van relevante waarde delen naar het aanmoedigen van de lezer om jouw gewenste stap te zetten.

 

Goede call to action voorbeelden

Focus op de voordelen en laat potentiële drempels weg

‘Trakteer jezelf op 10% korting’ i.p.v. ‘Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang 10% korting’

 

Maak een bold statement en daag uit met de CTA

‘Ik begeleid jou naar consistente 10K maanden. Bekijk hoe.’ i.p.v. ‘Ik begeleid jou naar consistente 10K maanden. Lees meer.’

 

Laat de lezer voelen dat ze deel worden van een community.

‘Join the club’ / ‘Join the movement’ i.p.v. ‘Word lid van onze Facebookgroep’

 

Wees niet vaag. Maak in jouw CTA al heel duidelijk wat de volgende stap is.

‘Boek een gratis kennismakingscall om te ontdekken of we matchen’ i.p.v. ‘Vul het contactformulier in’

 

Zorg voor social proof.

‘Download de gratis checklist. 468 ondernemers gingen jou al voor.’ i.p.v. ‘Download de gratis checklist’

 

Download gratis de cheat sheet ‘In 6 simpele stappen naar een sterke Call To Action’!

Wil jij graag call to actions schrijven waar geen mens aan kan weerstaan? Ik verzamelde de 6 stappen die altijd en overal volg in een gratis cheat sheet voor jou! Download het nu gratis!

Thank you for subscribing!

Deel deze blog